De què fa olor la Lluna? Sarrià de Ter

26/10/2016

T’has preguntat mai de què fa olor la Lluna? O quin gust té? T’agradaria sentir-te astronauta per un dia? Vine a fer realitat els teus somnis amb nosaltres! En aquesta activitat per a tots els públics t’ensenyarem la Lluna com no s’havia fet mai abans.

Efectivament, des d’Astrogirona posarem la Lluna al teu abast d’una forma original i transversal.

El fil conductor de l’activitat serà una xerrada multimèdia sobre la nostra germana còsmica, on podrem aprendre algunes curiositats sobre la Lluna, olorar-la, veure com es formen els seus cràters en un fantàstic i comestible taller d’impactes de meteorits i, fins i tot, observar un fragment de la Lluna al microscopi i tocar-la!

També presentarem, amb una magnífica interpretació en directe, alguns temes musicals composats directament a partir de l’autèntica música de la Lluna!

Sí, sí, hem après a fer sonar la Lluna!

No t’ho perdis, mai hauràs tingut la Lluna tan a prop!

L’activitat tindrà lloc al Centre Cívic La Cooperativa de Sarrià de Ter, a les 20:00.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

De què fa olor la Lluna? Aquesta experiència multisensorial total començarà amb la xerrada “De què fa olor la Lluna?”, a càrrec de Rafael Balaguer, president d’Astrogirona. En aquest xerrada introductòria a Selene descobrirem els aspectes més curiosos i desconeguts de la Lluna i podrem fins i tot olorar-la i escoltar directament com sona!

Interpretació en directe de la música de Selene, per Xavier de Palau, Astrobanyoles. Aquesta presentació serà una continuació natural de l’anterior, gràcies al talent del músic i informàtic Xavier de Palau, que ha desenvolupat un software que permet traduir a música els sons captats amb les tècniques de la radioastronomia i l’espectroscòpia. Així, podràs gaudir de la música generada a partir de la llum de la Lluna i comprovar, en un miniconcert sorprenent en directe, que l’Univers i la Lluna no estan en silenci…

Formació de cràters lunars. A càrrec de Jordi Arnella. Recreació dels cràters de la Lluna a partir de l’impacte de “meteorits” sobre una superfície comestible. Podràs fer els teus propis cràters amb diferents variables d’alçada i velocitat. Podrem observar com, després del xoc, es formen les parets laterals, de vegades el pic central i, fins i tot, els radis de material ejectat.

Observació al microscopi d’un fragment lunar. Podràs veure ben d’aprop la Lluna, li podràs fer un cop d’ull amb un microscopi. Observaràs una petita part de la Lluna que va arribar a la Terra en forma de meteorit i que va caure a Àfrica.

I finalment, si el cel ho permet, observarem diversos objectes amb els telescopis.

No t’ho perdis i acompanya’ns, mai hauràs tingut la Lluna tant a tocar com ara!