25/05/2016
El festival Pint of Science té com a objectiu oferir xerrades interessants, divertides, importants, sobre les últimes investigacions científiques, en un format accessible al públic. I tot això en un bar! S’ofereix una plataforma que permet a la gent discutir la investigació amb les persones que la porten a terme.
Pint of Science és una organització sense ànim de lucre, dirigida per voluntaris, i que va ser creada per una comunitat d’investigadors de postgrau i postdoctorals l’any 2012. El festival se celebra anualment durant tres dies simultàniament en bars de tot el món.
El primer festival Pint of Science es va dur a terme l’any 2012 al Regne Unit. L’any passat va ser la primera vegada que es va realitzar a Espanya. Enguany el festival tindrà lloc les nits del dilluns 23 de maig al dimecres 25 de maig. Se celebrarà simultàniament en varis països del món i en més de vint ciutats d’Espanya, entre elles Girona per primera vegada, promogut per AstroGirona.
La temàtica del Pint of Science de dimarts ens submergirà en la química i la matemàtica d’una manera ben especial:
Lloc: Context Llibreria-cafè
19:30
METEORITS: MOSTRES ARRIBADES DELS REMOTS RACIONS DEL SISTEMA SOLAR pel Dr. Josep Ma Trigo
La societat té una gran inquietud en conèixer més sobre l’espai que ens envolta. En aquesta xerrada s’explicaran les diferències entre un asteroide, un bòlid i un meteorit, concetes que solen portar a confusió. També es donarà a conèixer el valor científic que té la troballa d’un meteorit, i com es pot obtenir informació de la formació del Sistema Solar a partir d’ells.
Dr. Josep M. Trigo Rodríguez
Institut de Ciències de l’Espai (CSIC-IEEC)
http://www.ice.cat/direct/trigo
21:00
DE QUÈ FA OLOR LA LLUNA? per Rafael Balaguer i Xavier de Palau
Aquesta experiència multisensorial total començarà amb una xerrada diferent sobre la Lluna, en la qual descobrirem els aspectes més curiosos i desconeguts del nostre satèl·lit i podrem fins i tot olorar-la i escoltar directament com sona!
LA MÚSICA DE SELENE és una xerrada-demostració de com es pot transformar l’espectre de llum reflectida pel nostre satèl·lit en música a través d’un complexe algorisme, donant un resultat espectacular. Un exemple de com la ciència aporta nous llenguatges a l’art i alhora com s’obté una visió diferent de lluna a través del sentit de l’oïda. Una altra manera d’assaborir la ciència a través de l’art.
Al finalitzar les xerrades hi haurà observació amb telescopis a la plaça, oberta a tothom.
Xavier de Palau i Juncà
Membre d’AstroBanyoles (Associació Astronòmica de Banyoles i el Pla de l’estany)
http://www.xavierdepalau.net
http://www.astrobanyoles.com
Rafael Balaguer Rosa
President de l’Associació Astronòmica de Girona
http://www.telurium.net
http://www.astrogirona.com
L’activitat tindrà lloc al Context Llibreria-cafè. Entrada gratuïta, consumicions a part. AFORAMENT MOLT LIMITAT.
Podeu trobar més informació sobre el festival al web de Pint of Science, així com els programes d’altres ciutats com Barcelona, molt recomanable!
També us podeu apuntar a l’esdeveniment de Facebook.
Us hi esperem!!